Profileringstips

Tips & idéer

Friskvård

Satsa på personalen och ni får en positiv frisk personal som trivs på jobbet!
Enkelt! De flesta företag idag har insett vinsten med att uppmuntra och subventionera personalen till motion. Gör de på ett kul och motiverande sätt:

- Ge bort en pedometer (stegräknare) till de anställda, dela upp lag i olika grupper, sätt därefter upp mål och tävlingsregler. Sammanlagda poäng i gruppen efter en månad mäts mot de andra grupperna, mest poäng vinner några trevliga priser. Ett kul och smart sätt att både få personalen motiverade, sammansvettsade och håller sig aktiva på köpet.

- En broderad badrock eller ett badlakan mer er logo på, alternativt en bra bag att ha som träningsväska är också mycket uppskattat.

Företagsgolf

Att sponsra en golftävling på den lokala golfbanan eller att anordna en egen tävling för kunder och anställda är ett trevligt sätt att stärka sin profil. Ett tips kan vara att ni bjuder med er de kunder ni vill satsa på som i sin tur får ta med sig 2 kunder var, på så sätt underhåller ni de befintliga kunderna och får även kontakt med nya potentiella kunder på ett naturligt sätt. Här kommer lite tips som förgyller arrangemanget:

- Klä banpersonalen i profilerade kläder t.ex. piké, tröja och keps så att de blir lätt att känna igen.

- Erbjud ett startkit till de tävlande. Det kan vara ett 3-pack golfbollar, peggar, greenlagare, golfkeps, scorekortspenna, vattenflaska, piké. Något de har nytta av under och efter golftävlingen med er logotyp på.

- Bjud på fika/förfriskningar vid lämpligt hål, här finns chans att informera kunder och att dela ut visitkort.

- Dela ut priser till vinnarna av respektive tävlingsgren som närmast hål, längsta drive, samt priser till de bästa resultaten i respektive klass med en liten finare present. För att göra det ännu roligare kan du dela upp turneringen i flera mindre tävlingar: Vem som kommer närmast flaggan på ett par 3-hål, vem som gör det längsta utslaget, vem som har den underligaste svingen o.s.v.

- Hitta på lite roliga udda tävlingsmoment så att alla kan känna sig som vinnare. Avsluta kvällen med en trevlig middag där ni kan utbyta information med befintliga och potentiella framtida kunder.

Företagsprofilering

Att ha en tydlig företagsprofil är av största vikt. Försök att ha en enhetlig profil som stämmer överens med vad ni står för och era mål och visioner. Enkla regler att följa som ger oerhört mycket tillbaka i fråga om teamkänsla, trovärdighet och kvalitetskänsla. Kostnaden betalas tillbaka i form av nöjd personal och trogna kunder som kommer tillbaka år efter år. Det är detaljerna som speglar ett företags själ. Tänk på det! Här kommer några tips som guidar er fram till detta:

- Företagsimage. Profilera företaget med rätt yttre attribut.

- Inne personal. Rätt profilkläder med proper märkning så att de lätt kan kännas igen av kunderna.

- Ute säljare/servicefolk/tekniker etc. Viktigt att de snabbt känns igen. Profilera kläderna och fordonen det ger ett seriöst intryck.

- Giveaways. Ha ett genomtänkt bassortiment med er logotyp tryckt på som ni kan dela ut vid rätt tillfällen.

- Lokaler. Inred dem på lämpligt sätt med inredning och yttre och inre skyltning och färgsättning. Lokalerna ger tydliga signaler ut till kund. Hur vill ni att kunderna ska uppfatta er?

- Trycksaker och marknadsföringsmaterial håller alltid företagets egna profil. Följ den grafiska manualen om den finns!


Kickoff & konferens

Tanken med en företags kickoff är att få en bra start på försäljningsåret och att öka teamkänslan bland personalen. Här följer några trevliga tips som förstärker minnet efter kickoffen.

Gåva vid ankomst
Ge en gåva som har nära anknytning till de aktiviteter som är planerade. Det kan vara en profiljacka för uteaktiviteter eller en ficklampa till kvällstipsrundan. Om ni har en tävling kan det vara trevligt att lämna ut ett pris till vinnarna. Gåvor av detta slag förstärker teamkänslan och företagsidentiteten samt förstärker målet med mötet.

Säljtävlingar
Ni sätter upp budgetar och mål tillsammans med säljarna inför den kommande perioden. Det kan vara baserat på vecko-, månads-, halvårs- och helårsbasis. När säljarna uppnår målen delar ni ut lämpliga priser exempelvis en designad flasköppnare i rostfritt som veckopris, pannlampa som månadspris, väska som halvårspris, exklusivt knivset som årspris etc. Prestationspresenter stimulerar säljarna att uppnå de mål ni önskar och att det är alltid uppskattat och stimulerande att få en belöning för ett bra utfört jobb.

Konferensen
När deltagarna kommer till konferensen ligger en exklusiv penna med deltagarens namn ingraverat på dennes plats med företagets logo på. Informationen som skall gås igenom under mötet ligger i en officeväska med företagets logo och personens namn broderat på. När konferensen avslutas får deltagaren dessa som gåvor från företaget. Detta blir garanterat en uppskattad gåva!

Mässor

Mässor kräver planering för att få ut mesta möjliga. Här följer några tips som kan vara bra att tänka på.

- Hur ska montern locka till sig kunder? Ska ni använda banderoller, skyltar som sticker ut ? Personalen som står i montern bör vara rätt profilerad i harmoni med färger som stämmer med företagets färger, en fördel är alltid att vara hel och rent klädd.

- Små presenter till besökarna. Ta fram en annorlunda giveaway som sticker ut, den behöver inte kosta skjortan men är bra om den används även efter mässan. Det är bra om den stärker det tema eller fokus som ni valt för just den enskilda mässan eller er företagsprofil. Här har vi många trevliga uppslag.

- Boka besök till montern. Kontakta prospects och bjud in dem till mässmontern. Locka med en fin present om de dyker upp och tar del av er information. Ta fram en rolig användbar produkt som sticker ut i mängden.

- Bjud på fika/förfriskningar. Låt kunderna släcka törsten eller äta något lätt samtidigt som de får värdefull information från er. Godis med tryck är ett trevligt alternativ.

- Anordna en tävling i mässmontern. Låt dem svara på en enkät eller komma med en motprestation av något slag så kan de vinna fina priser som ni redovisar efter mässan. Låt kunderna/prospects lägga sina visitkort i en skål så lottar ni även ut ett pris. Här får ni en naturlig kontakt efter mässan! Fråga oss gärna, vi har massor av trevliga förslag på produkter för mässor!

Julklappar

Ett naturligt tillfälle att med en julklapp visa uppskattning till era kunder och personal som tack för det gångna året. Vi kan erbjuda:

- Ett unikt sortiment på presenter och julkort som passar era kunder och er personal. Allt från gåvokort, choklad, muggar, glas, porslin till kläder, verktyg och fritidstillbehör.

- Designade inredningsprodukter av olika märken.

- Massor av trevliga förslag på produkter som vi kan anpassa efter era önskemål

- Vi distribuerar direkt till era mottagare om ni önskar

- Vi förpackar i trevliga julkartonger/julpapper

Kontakta oss så får ni en visning av de senaste nyheterna!Kampanjer & presentreklam

- Säljare och butikspersonal: Förstärk kampanjbudskapet genom att ekipera säljare och eventuellt butikspersonal med t-shirt, skjorta, jacka, mössa eller övriga profilkläder med er produkt- och/eller varumärkesprofil.

- POS material i butik: Point of Sales material behöver inte bestå I traditionella produkter så som skyltar och affischer utan kan göras mer levande och annorlunda. Tryck exempelvis ert budskap eller annons på ryggen på plagg som personalen arbetar i som förstärker och ger mer ?liv? i kampanjen.

- Presentreklam, gåva, giveaway: Ge en gåva till kunden vid kundbesök, vid events eller i mässmontrar som har stark anknytning till det aktuella kampanjbudskapet, gåvan och minnet lever kvar långt efter kampanjperioden. Det kan vara godis, pennor, tablettaskar, reflexer, magneter eller usb-minnen.

- Locka med gåva vid flerköp: T ex ?köp tre produkter och få en gåva? behöver inte vara kostsamt utan genererar merförsäljning som kan budgeteras.Profilkläder

Det finns många fördelar med profilkläder som beror lite på hur de används. Några generella fördelar är att profilkläder är;

- Målgruppsinriktat. Det är sändaren som avgör vem mottagaren skall bli.

- Flexibelt. Det finns ett stort utbud av profilkläder som kan användas till många olika ändamål ? allt från kampanj-T-shirts till fina affärsskjortor.

- Kreativt. Eftersom utbudet av produkter och färger är så pass brett, finns det ett mycket stort antal möjligheter att förmedla sitt budskap på.

- Personligt. Budskapen förmedlas oftast på ett personligt sätt eftersom man måste träffa bäraren av ett profilplagg för att kunna motta budskapet.

- Långsiktig kommunikation i bemärkelsen att profilkläder är beständiga.

- När man klär sig i ett profilerat plagg, blir man ?automatiskt? en tydlig representant för varumärket: Man agerar utifrån de normer varumärket står för.

- Hos oss hittar ni bland annat: kepsar, mössor, luvor, t-shirts, skjortor, jackor, halsdukar, väskor, bälten, plånböcker och sportkläder med mera.

Sommarpresenter

När semestern är i antågande, passa på att ge era kunder och er personal en trevlig sommarpresent. En gåva som de verkligen kommer att använda under sommaren. Varje gång de använder presenten kommer de att skänka er en positiv tanke. Vi vill alla spendera semestern med familj och vänner och göra trevliga saker som vi inte haft tid med under året. Här följer några exempel på passande sommarpresenter;

- Grillset för hela familjen

- Sommarspel som aktiverar familj och vänner

- En solstol att koppla av i är alltid uppskattad och kan lätt tas med på sommarens alla utflykter.

- Sportväska, sportflaska och handuk för aktiva människor Kontakta oss så får ni en visning av de senaste nyheterna!