Ekologiska profilkläder

Hos oss finns en stort utbud av arbetskläder av olika märken. Det är ett enkelt och snyggt sätt att profilera just ditt företag!

Frågor och svar


Vill ditt företag tänka mer hållbart och långsiktigt när ni köper era profilkläder?

Då rekommenderar vi kläder tillverkade av återvunnet material alternativt certifierad ekologisk bomull. Viktigt är också att det är kläder av hög kvalitet som ger lång hållbarhet. Det anser vi vara ekologiska profilkläder.

Vad kostar det att trycka på en ekologisk mössa?

Det kostar genereelt precis lika mycket som att trycka en ?vanlig? mössa. Märkningsmetoderna är desamma. Däremot finns det märkningsmetoder som är bättre lämpade att använda på ekologiska profilkläder för att kunna bibehålla det ekologiska ?tänket?. De kan vara lite dyrare. Se nedan frågan angående ifall trycken på ekologiska profilkläder kan vara ?mer? eller ?mindre? miljövänliga.

Varför skall jag köpa ekologiska profilkläder?

Ekologiska profilkläder kan användas både för medarbetare i tjänst för ditt företag eller din organisation, för marknadsföring som presenter till kunder och för ren försäljning. I dag uppskattar många kunder att ett företag utför ett genomgående miljöarbete, och informationen om att ni valt att använda ekologiska profilkläder är något du kommer vilja förmedla. De ekologiska profilkläder du kan handla här är tillverkade av miljövänliga och slitstarka material för god hållbarhet i dubbel bemärkelse. Filtrera gärna din sökning på de olika certifikat som används för att märka ekologiska produkter.

Kan trycken på ekologiska kläder vara ?mer? eller mindre miljövänliga?

Svaret på denna fråga är ja. Enligt Sveriges miljökvalitetsmål en giftfri miljö ska nyproducerade varor, så långt det är möjligt, vara fria från ämnen som är reproduktionsstörande, det vill säga ämnen som stör förmågan till fortplantning.
Därför går det att använda tryckfärger helt fria från ftalater i sina tryck om så önskas. Den tryckmetoden är dock lite dyrare än ?vanliga? tryck.

Hur många sorters ekologiska profilkläder har ni?


Under paraplyet ?profilkläder? döljer sig inte bara tröjor och pikéer, som kanske är de vanligaste typerna av ekologiska profilkläder. Du kan hitta en lång rad ekologiska eller återvunna tygprodukter i denna kategori, som till exempel:
 • Tygkassar

 • Linnen

 • Mössor

 • T-shirts med olika ringningar och kragar

 • Neccessärer

 • Kepsar

 • Barnkläder

 • Halsdukar

 • Hoodtröjor

 • Handukar

 • Kepsar


Hur vet jag att mina produkter är tillverkade av återvunnet material?

Exempelvis så har vi en leverantör som genom användandet av genuint återvunna och ekologiska tygmaterial garanteras med hjälp av AWARE? disruptiva spårämne och blockchain-teknologi. Varje Iqoniq produkt har en unik QR etikett. Genom att scanna denna QR-kod får du tillgång till ett dedikerat digitalt pass för den produkten. På detta sätt kan man själv ta reda på att produkten verkligen är vad den lovar att vara vilket känns både tryggt för oss som leverantör men även för er som kund.

Rekommenderar ni att man väljer ekologiska profilkläder eller vanliga profilkläder?

Vår ståndpunkt i denna fråga är att ifall man har möjligheten att köpa profilkläder i återvunnet material eller i ekologisk bomull skall man naturligtvis göra det. Däremot är det väldigt viktigt att plagget har den stil och kvalitet ni önskar. Oavsett återvunnet eller inte används inte kläderna finns det ingen anledning att köpa plagget för att det är återvunnet eller tillverkat av ekologisk bomull. Då blir det inte en miljösmart investering oavsett.

Vilket tips skulle ni vilja ge på bra ekologiska profilkläder?

Vår benämning på ekologiska profilkläder är inte enbart klädesplagg utan även andra textilier i återvunnet eller ekologiskt material.

Vårt bästa tips är en kraftig tygkasse tillverkad av återvunnet tyg ifrån andra restpartier ifrån tidigare produktioner. På så vis tar man reda på allt material och inget svinn sker i tillverkningsprocessen. Vi vill att tygkassen skall vara kraftig med en bred botten (för att även kunna använda den till mathandlingar) och därför rekommenderar vi tygkassen 40094800. Den har alla dessa egenskaper.

Hur tror ni att profilbranschen kommer att se ut om 5 år gällande ekologiska profilkläder?

Om 5 år är vi helt övertygade om att dom flesta klädesplagg kommer kunna benämnas som ekologiska profilkläder. Redan nu har dom flesta leverantörer några ekologiska profilkläder i sitt sortiment. Alla leverantörer är i processer för att slussa ut gamla klassiska kläder till enbart kläder tillverkade i ekologiska material eller återvunna material. Dom leverantörer som ej klarar den omställningen kommer heller inte att finnas kvar om 5 år. Det är vår bestämda åsikt.